Privacy en Cookies

Om je zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, maken wij gebruik van cookies.

Ik ga akkoord!
Informatief

3 februari: Chinees Nieuwjaar

Na het jaar van de Tijger is nu het Konijn aan de beurt. Het gaat er allemaal een stuk rustiger en gebalanceerder aan toe dan 2010. In het jaar van het Konijn is er meer aandacht voor het familieleven en de persoonlijke ontwikkeling. Ook de onderlinge banden tussen dierbaren worden belangrijk. Groei en kwaliteit zijn de twee hoofdthema’s van dit jaar dat op 3 februari begint. Lees in jouw Chinese daghoroscoop wat het Chinese nieuwjaar jou allemaal brengt!

De Chinese kalender is gebaseerd op de maan en niet zoals die van ons, op de zon. Een Chinese maand heeft 29 - 30 dagen en een dag is verdeeld in 12 uur.
De Chinese kalender speelt een belangrijke rol in de Chinese astrologie. Ieder jaar staat voor een nieuw dierenteken en iedere 5 jaar voor een bepaald element. 2010 is het jaar van de Tijger en het element metaal. Lees in jouw Chinese jaarhoroscoop wat voor invloed dit jaar op jou heeft.

De Chinese legende van de dieren…

De Chinese dieren zijn ontstaan doordat Boeddha alle dieren voor een feest uitnodigde. Tijdens het feest werd er een race gehouden tussen de dieren waarbij ieder jaar vernoemd zou worden naar deze dieren.
De rat vertelde de kat dat het feest een dag later zou zijn en reed zelf mee op de rug van de os waardoor hij als eerste aankwam.
De kat eindigde hierdoor op de dertiende plaats en was te laat om een jaar naar zich genoemd te krijgen. Daarom achtervolgt hij tot op de dag van vandaag nog steeds de rat om wraak te nemen voor diens bedrog.

Nederlands Engels
Feedback?